T/m 3 juli: Verkooptentoonstelling ‘Oud textiel’

Tekst en fotografie: De Oranjerie

De Oranjerie in Zeijen hangt tot en met 3 juli binnen en buiten allerlei oud textiel aan de waslijn, naast het vaste assortiment aan brocante uit Engeland en andere bijzondere woonaccessoires. Je kunt er terecht voor de nostalgische verkooptentoonstelling ‘Oud textiel’, met onder andere oude boven- en onderkleding, bandjes en kant, oude stoffen en naaigerei. Meer informatie vind je op de website van de Oranjerie.


Stap binnen in een waar walhalla voor handwerkliefhebbers en verzamelaars van oud textiel. De tentoonstelling barst van betaalbare materialen uit vervlogen tijden: broderie uit het begin van de 20ste eeuw, monogrammen, kleurige vintage schorten uit de jaren 50 en 60 en geborduurde tafelkleden. Het ontbreekt hier zelfs niet aan aankleding voor oude poppen en poppenhuizen, vervaardigd met de mooiste handwerktechnieken en oog voor detail.

De tentoonstelling is een verzameling van spullen die zijn gedoneerd door zowel musea als particulieren. De Oranjerie heeft alles waar nodig gewassen, gestreken en hersteld zodat het in goede staat bij de liefhebber terechtkomt. Bij de Oranjerie kun je ook zelf aan de slag met oud materiaal: borduren, knopen aanzetten, naaien met een oude handnaaimachine, het kan allemaal.

Praktische info
Adres: Noorderstraat 1 in Zeijen
Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 13.00 – 17.30 uur
Zaterdag 13.00 – 17.00 uur


Laatste nieuws