Lifestylemagazine over Noord-Nederland

30 april: Naar de bollen!

Tekst: Rotaryclub Uithuizen - Het Hogeland | Fotografie: mevrouw Kruithof-Bruinsma

Wat is een voorjaar zonder prachtige, kleurrijke bloemen? Juist, lang niet zo mooi. Om volop te kunnen genieten van alle kleurenpracht wordt op zaterdag 30 april het ééndaagse evenement Naar de bollen georganiseerd door rotaryclub Uithuizen - Het Hogeland. Maak een prachtige tocht langs de bollenvelden van het Hogeland op de fiets, te voet of met de auto of motor. Via deze website vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor een activiteit. 

Rijen vol tulpen in alle kleuren van de regenboog, dat staat centraal op 30 april. Of je nu gaat wandelen, fietsen of rijden, het evenement start bij Kruize Bloembollen aan de Hoofdstraat 264 in Uithuizermeeden.

Wie sportief wil doen, kan gaan wandelen of fietsen. Voor wandelaar zijn routes uitgezet van vier verschillende afstanden: 10, 20, 30 en 40 kilometer. De wandelroutes lopen langs diverse bollenvelden die volop in bloei zullen staan. Met de fiets kun je een prachtige recreatieve fietstocht langs de velden maken van zo'n 35 kilometer. Bij de start ontvangen de deelnemers een duidelijke routekaart met beschrijving, waarop ook de bollenvelden gemarkeerd staan.

Er is ook een optie voor wie liever in de auto of op de motor stapt: een route van 65 kilometer die voor iedere rijder geschikt is. De routes worden zowel op een kaart als met een routebeschrijving aangeboden. Voor motorrijders is er ook een digitale versie van de route.