5x paasactiviteiten in het noorden

Tekst: redactie Noorderland | Foto: Zeldzaam Mooi Markt

Het is bijna Pasen! Nog geen plannen en benieuwd naar wat je in het paasweekend kunt beleven? We sommen vier leuke activiteiten in Groningen, Friesland en Drenthe voor je op. Veel paasplezier!

Kunst op Schaal
Tot en met zaterdag 16 april | Zeijen, Drenthe
In woonwinkel De Oranjerie in Zeijen is Kunst op Schaal, een internationale ei-tentoonstelling, te zien. Deze wordt voor de 36ste keer georganiseerd en heeft door de jaren heen veel bekendheid bij liefhebbers verworven. In de expositie worden tientallen paaseieren op diverse manieren tentoongesteld. Maar liefst 50 kunstenaars uit negen verschillende landen laten hun kunsten op eieren zien; van Hinderloper schilderkunst tot werken van oude meesters.

Wollig Landleven Fair
Zondag 17 april | Oldeberkoop, Friesland
Op eerste paasdag strijkt de Wollig Landleven Fair neer in het Friese dorp Oldeberkoop! Op de fair presenteren tientallen standhouders hun specialiteiten die in het teken staan van wol en lifestyle. Koop bijvoorbeeld materiaal in voor het breien, haken en spinnen of fleur je huis op met nieuwe woondecoratie. Trek gekregen? Op de fair kun je ook genieten van heerlijke streekproducten en -gerechten.

Zeldzaam Mooi Markt 
Maandag 18 april | Groningen
Op tweede paasdag verandert de Vismarkt in Groningen in een inspirerende plek vol snuisterijen. Dan vindt namelijk de Zeldzaam Mooi Markt plaats, een markt waarop tientallen standhouders allerlei unieke, originele en handgemaakte producten verkopen; van sieraden tot ambachtelijke lekkernijen en van woondecoratie tot kleding. Daarnaast zijn er ook veel lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve ondernemers aanwezig waarbij je geheid iets moois kunt scoren.

High tea in Kinderwereld
Maandag 18 april | Roden, Drenthe
Op maandag tussen 13.00 en 16.00 uur is het tea time voor kinderen in Speelgoedmuseum Kinderwereld te Roden! Drink thee of limonade uit een kopje in miniformaat en eet je eigen versierde taartje van een minibordje met minibestek. De paastafel wordt onder andere gedekt met oude kinderserviesjes en bestekjes uit het depot van Kinderwereld. Na de high tea kunnen de kids uitbuiken op de speelzolder, in de knutselkamer of op het grote speelplein. Een leuk uitstapje voor het gezin!

Paaseieren zoeken bij Verhildersum
Maandag 18 april | Leens, Groningen
Op paasmaandag verstopt de paashaas heel veel chocolade-eitjes en enkele gekleurde grote eieren in de tuinen en singels van Landgoed Verhildersum in Leens. Kinderen tot en met 12 jaar zijn tussen 11.00 en 12.00 uur welkom om te komen zoeken naar de paaseieren. In de binnentuin gaan de jongste kinderen zoeken en in de singels kunnen de kinderen van 8-12 jaar hun geluk beproeven.

Laatste nieuws