Lifestylemagazine over Noord-Nederland

16 april: belevingstocht bij buitencentrum Boomkroonpad

Tekst: Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad | Fotografie: Irene Lantman

Op zaterdag 16 april a.s. is het volle maan. Volle maan is een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die voor iedereen beleefbaar. Tijdens deze mystieke avond kun je bij Buitencentrum Boomkroonpad een bijzondere wandeling maken. Samen met een gids dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Onder begeleiding van een gids van Staatsbosbeheer maak je een spannende tocht door de bossen en over de heide van het Drouwenerveld. Je loopt door verschillende soorten bos en wordt af en toe via smalle paadjes dwars door het bos geleid. Verder loop je langs grafheuvels, oude keienwegen en over de stille heide. Eerst nog in de schemer, maar langzaam wordt het steeds donkerder in het bos, nog iets verlicht door de volle maneschijn!

Misschien hoor en zie je wel uilen, vleermuizen of andere nachtdieren, die na het ondergaan van de zon actief worden en hun voedsel zoeken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

Informatie

Via deze website kun je je aan melden voor de wandeling waar bij je de volle maan in al zijn glorie kunt bewonderen. De vollemaanwandeling vindt plaats op zaterdag 16 april a.s., start om 20:00 uur en duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Het is handig om stevige wandelschoenen aan te trekken. De kosten zijn € 8,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen t/m 12 jaar, geschikt vanaf 8 jaar.