Drentstalig lied uitgebracht voor de slachtoffers in Oekraïne

Lees ook

Tekst: Het Huus van de Taol | Foto: Minerva Studio / iStock

Tekstschrijver en componist Kees Hendriks heeft een Drentstalig nummer geschreven en opgenomen over de oorlog in Oekraïne. Het nieuwe nummer, met de passende titel Samen in Vrede, is vanaf nu te downloaden.

Te downloaden
Streektaalorganisatie Het Huus van de Taol heeft een speciale pagina op haar website beschikbaar gesteld voor de promotie van het nieuwe liedje. Op deze websitepagina kun je het nummer downloaden. In ruil hiervoor kun je een vrije gift doen aan Giro555, om op deze manier de mensen in en uit Oekraïne te steunen. Ook is van het nummer één exclusieve cd gemaakt. Deze wordt uiteindelijk aan de hoogste bieder verkocht, waarbij de gehele opbrengst ook naar Giro555 gaat.

Over het lied
Tekstschrijver en componist Kees Hendriks over zijn nieuwe liedje: “Mangs moej je gevulens even kwiet. Ik doe dat deur ze op te schrieven” (“Soms moet je je gevoelens even kwijt. Ik doe dat door ze op te schrijven”). Het nummer is ingezongen door Marco ter Beek en Sandy Altman van de band ROX en zangeres Martijje uit Rolde. 

Laatste nieuws

Zie ook

Piet Paulusma

Piet Paulusma ontvangt Koninklijke onderscheiding

De enthousiaste Friese weerman krijgt een lintje voor zijn inzet voor de meteorologie, Fryslân en de Friese taal en zijn maatschappelijke betrokkenheid.
Nynke Laverman

Nynke Laverman, wereldwijs maar thuis in Weidum

‘De Friese taal is als muziek, ze danst’.