Lifestylemagazine over Noord-Nederland

10 april t/m 17 juli: tentoonstelling Sam Drukker in het Drents Museum

Tekst en foto: Drents Museum

Het Drents Museum in Assen presenteert van 10 april tot en met 17 juli 2022 maar liefst 100 zelfportretten van kunstenaar Sam Drukker. 

In de nieuwe overzichtstentoonstelling Sam Drukker De man in de spiegel zijn schilderijen, tekeningen en litho's van Drukker uit de periode 1980 tot nu te zien in de Abdijkerk van het museum. Het is voor het eerst dat zijn zelfportretten op deze wijze in de belangstelling staan.

Sam Drukker

Sam Drukker (1957), opgegroeid in de Drentse hoofdstad, is dit jaar 40 jaar kunstenaar. Hij schildert de mens in al zijn facetten op zijn kenmerkende eigenzinnige manier. Met trefzekere penseelstreken zet Drukker de geportretteerde neer. De innerlijke wereld en onvolmaaktheid staan hierbij centraal. Naast doek gebruikt hij oude materialen als ondergrond, zoals hout, dekzeil, zonwering en legertenten. Hij heeft inmiddels honderden schilderijen en tekeningen gemaakt, vooral van mensen. En regelmatig is hij zelf het model. Sam Drukker: 'Voor de tentoonstelling heb ik een selectie uit 180 zelfportretten gemaakt. Ik maak ze om te oefenen, te proberen en te reflecteren. Als ik mezelf schilder, durf ik meer te experimenteren. Het is een sensatie om alle werken nu bij elkaar te zien.'

Informatie

Bezoek de website van het Drents Museum voor voor meer informatie of voor de aanschaf van toegangstickets. Op zondag 15 mei verzorgt Sam Drukker ook een lezing. Verdere informatie hierover volgt binnenkort ook op de website van het museum.