Lifestylemagazine over Noord-Nederland

24 februari: Wandeling met de Schemerschim

Aerial panorama from the forest Drents Friese Woud in the Netherlands at sunrise

Tekst: Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold | Foto: Nisangha / iStock

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een van de grootste bosgebieden van Nederland en is in elk seizoen prachtig. Maar ben je er ook al eens tijdens de schemering geweest? Staatsbosbeheer biedt een unieke gelegenheid om het imposante natuurgebied te bezoeken op een van deze mooiste momenten van de dag. 

Het moment waarop de dag overgaat in de nacht is heel bijzonder: kleuren vervagen, geluiden veranderen. Uiteindelijk komen de sterren tevoorschijn. De Schemerschim doet regelmatig haar ronde door het Drents-Friese Wold in de schemering. Ze kent de geheimen van het gebied en deelt deze nu en dan met anderen. Staatsbosbeheer is erin geslaagd een afspraak te maken met de Schemerschim. Tijdens deze niet-alledaagse belevingstocht worden alle zintuigen aangesproken.

Staatsbosbeheer geeft bezoekers graag de kans om onder leiding van een gids het gebied in het donker te bezoeken. Het gebied is normaal gesproken tussen zonsondergang en zonsopkomst niet toegankelijk. Hoe is het om in het donker te lopen zonder zaklamp? Welke dieren kun je horen? Ga mee met deze onvergetelijke avond.

Informatie in het kort

Datum: donderdag 24 februari

Tijden: 18.15-19.45 uur

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha

Kosten: € 7.50 (kinderen € 5.00)

Natuur
  • Aerial panorama from the forest Drents Friese Woud in the Netherlands at sunrise