Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De vernieuwde Noorderland is vanaf nu te koop!

Noorderland verschijnt voortaan in een nieuw jasje.

Noorderland 7 2021

Hoera, vanaf nu in de winkels: de vernieuwde Noorderland! Hét lifestylemagazine over Noord-Nederland heeft een andere look gekregen. Noorderland verschijnt voortaan in dit nieuwe jasje, maar met de vertrouwde reportages, verhalen, (uit)tips en interviews die je van ons gewend bent.

Dit nieuwe nummer staat helemaal in het teken van erfgoed. Ons (Noorder)land kent namelijk genoeg prachtige parels van vroeger, waarvan sommigen zelfs de bijzondere Werelderfgoed-status dragen. We noemen: de Waddenzee, het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer, Schokland in de Noordoostpolder en sinds kort is daar nog eentje bij gekomen: de Koloniën van Weldadigheid in onder andere het Drentse Veenhuizen en Frederiksoord, een erkenning waar wij natuurlijk enorm trots op zijn.

Het kan dan ook haast niet anders dat we voor deze editie op bezoek gingen in de Drentse “koloniedorpen”. Verder schreven we over de mooiste borgen van Groningen, gingen we breien met “Waddenwol”, trokken we naar het voormalige eiland Schokland, doken we de Drentse bossen in en zagen daar de vele sporen van het verleden. Ontdek ze dit najaar zelf ook, bijvoorbeeld tijdens een verfrissende herfstwandeling. En wat als het regent? Dan duiken we juist de keuken in! Met de recepten in dit nieuwe nummer tover je zelf typische lekkernijen uit noorden op de koffietafel; van Groningse poffert tot Fryske sûkerbôle. Als dat niet smullen wordt…

Benieuwd geworden? Deze nieuwe editie van Noorderland is nu te koop in de winkels en in onze webshop.