Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Gratis audiotour door Dokkum

Onderweg krijg je allerlei wetenswaardigheden over de stad en haar geschiedenis te horen.

Dokkum

Museum Dokkum heeft een gratis audiotour laten ontwikkelen waarmee bezoekers kennismaken met zeven verschillende hotspots van de stad: Bonifatius, Stadsrechten, Bolwerken, Admiraliteit, Bierbrouwerijen, Elfstedentocht en de IJsfontein komen allemaal aan bod.

Met de nieuwe audiotour biedt Museum Dokkum gasten van de stad een bijzondere route, die op eigen tempo en op een eigen gekozen moment gewandeld kan worden. De route duurt ongeveer anderhalf uur en is een ware beleving.

Met de smartphone
Via de gratis app Izi.travel is de route 'Hotspots Dokkum' te bewandelen. De route start bij Museum Dokkum. Vanaf daar wandel je een niet-alledaagse route richting de Bonifatiuskapel, terug over de Bolwerken richting de Markt en van de Markt naar de Zijl en zo weer terug naar het startpunt. Onderweg hoor je allerlei wetenswaardigheden over de stad en haar geschiedenis en vertellen zeven hoofdrolspelers over hun rol bij een hotspot. Zo vertelt Bonifatius “zelf” over zijn doel om naar Friesland te komen, neemt “Minne Hoekstra” – eerste winnaar van de Elfstedentocht – je mee naar 1909 en is zelfs “Willem van Oranje” opgetrommeld om te vertellen over het nut van de Bolwerken.

Benieuwd naar de route? Download eerst de gratis app Izi.travel op je smartphone en zoek op Hotspots Dokkum om de tour te wandelen.

Uittips
  • Museum Dokkum
  • Museum Dokkum