Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Wandel nu online door Haute Bordure-tentoonstelling in Fries Museum

Op deze manier kunnen bezoekers te allen tijde genieten van de tentoonstelling.

Haute Bordure

Goed nieuws voor alle mode- en borduurliefhebbers: de tentoonstelling Haute Bordure in het Fries Museum is vanaf nu ook online te bezoeken. Op deze manier kunnen bezoekers te allen tijde genieten van de tentoonstelling, die vanwege de coronacrisis nog niet fysiek te bezoeken is.

Online tentoonstelling
De tentoonstelling is online vanaf de pc, tablet of smartphone te bekijken via de website en social media van het museum. In de online omgeving is de gehele tentoonstelling tot in de kleinste details te bekijken. Online bezoekers kunnen verder alle tentoonstellingsteksten lezen, borduurinstructies downloaden en blogs en videomateriaal bekijken. Bij enkele objecten geeft conservator Eveline Holsappel extra uitleg.

Het Fries Museum wilde Haute Bordure aanvankelijk op 13 februari openen. Maar in verband met de aanhoudende lockdown is de tentoonstelling nog bijna niet te zien geweest, met uitzondering van een driedaagse pilot in april. Het museum hoopt tijdens de volgende versoepelingsronde op 9 juni weer open te gaan. De tentoonstelling is te zien tot en met 18 juli, maar blijft online beschikbaar. Daarmee kunnen bezoekers Haute Bordure in alle rust bewonderen, ook wanneer de tentoonstelling voorbij is of zij het museum niet fysiek kunnen bezoeken.

Haute bordure
Dit jaar presenteert het Fries Museum een grote tentoonstelling over borduren in de mode. De revival van het ambacht bij grote modehuizen en hedendaagse ontwerpers wordt in historisch perspectief geplaatst aan de hand van vier eeuwen borduurwerk. Kleding en accessoires uit de eigen collectie worden aangevuld met vele historische en eigentijdse creaties: van 18de eeuwse mannenvesten met minutieus geborduurde rozenknoppen tot een avondjurk met rinkelende bellen van Viktor & Rolf, en van met gouddraad versierde schoenen uit 1620 tot de rijk gedecoreerde japon van Koningin Máxima.

Uittips
  • Fries Museum
  • Fries Museum