Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heleen van Royen te gast in online Forum Groningen

Renkse Sinkgraven spreekt met Heleen van Royen over haar nieuwe boek Moeder, dochter, minnares.

Heleen van Royen

Op dinsdag 12 januari is Heleen van Royen te gast in een online editie van de Naked Lunch. Rense Sinkgraven spreekt over haar nieuwe boek: Moeder, dochter, minnares. Deze jubileumbundel bevat zowel columns, als persoonlijke lange verhalen, over bijvoorbeeld de dag dat ze haar beide ouders begroef. Ze schrijft onomwonden over de eerste keer dat ze XTC nam en over haar bijzondere ontmoeting met George Michael via diens vriend Fadi Fawaz, na zijn voorlaatste concert. En natuurlijk geeft ze een inkijkje in haar recente grootmoederschap. Samen geven de stukken een mooi beeld van de afgelopen twintig jaar en van alle vrouwen die Heleen is.

Heleen van Royen, geboren in 1965, schreef de bestsellers De Gelukkige huisvrouw, Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester en Sexdagboek, die bijna allemaal succesvol werden verfilmd en bewerkt voor theater. In totaal verkocht ze ruim 1.7 miljoen boeken en in 2017 maakte ze de ontroerende documentaire Het doet zo zeer over de dementie van haar moeder.

Eens per maand schuift een bijzondere gast aan bij Rense Sinkgraven voor een lunch en een goed gesprek. Wat is haar favoriete kunst, welk boek raakt haar, welke muziek weet haar te ontroeren, welke film maakte een onuitwisbare indruk? Deze editie is als gevolg van de lockdown live te volgen en/of terug te kijken op Platform F.

Wat: Naked Lunch met Heleen van Royen Wanneer: Dinsdag 12 januari, 12.15 - 13.15 uur Waar: Online te volgen en terug te kijken via Platform F (platform.forum.nl)

Cultuur
  • venemama / iStock