Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Kinderen worden één dag journalist in het Fries Museum

Kinderen krijgen deze herfstvakantie de kans om zich te ontpoppen tot ware journalist, want de hele week kunnen kinderen bij het Fries Museum meewerken aan een krant.

Fries Museum

Kinderen voor kinderen zongen: 'Als ik de baas zou zijn van het journaal / Dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever / De hele wereld werd meteen een beetje liever'. Kinderen krijgen deze herfstvakantie de kans om zich te ontpoppen tot ware journalist, want de hele week kunnen kinderen bij het Fries Museum meewerken aan een krant.

Mini-journalisten in de dop en nieuwsgierige kinderen kunnen tijdens de herfstvakantie hun pret niet op. Persbureau Ooggetuige strijkt in het museumatelier neer voor een speciale uitgave van de Gazetteketet. De krant over oorlog en vrijheid wordt helemaal gemaakt door kinderen en staat in het teken van de tentoonstelling Oog in oog met oorlog. Met cultuurjournalist Lieke van den Krommenacker in de hoofdredactie, gaan kinderen binnen en buiten het museum op pad voor diepgravende interviews, spannende reportages en ronkende recensies.

Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen kinderen het museumatelier vrij inlopen. Iedereen krijgt na afloop van de vakantie de krant thuisgestuurd.De activiteit is gratis, op vertoon van een volwassene met entree. Bezoek aansluitend de tentoonstelling Oog in oog met oorlog in het Fries Museum.

www.friesmuseum.nl

Uittips Friesland
  • Ruben van Fliet