Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Live opening van Aline Thomassen in Museum De Buitenplaats

Zaterdag 3 oktober wordt de nieuwe tentoonstelling van Aline Thomassen via een livestream geopend.

Aline Thomassen

Op zaterdag 3 oktober wordt de nieuwe tentoonstelling, 'The wound is the place where the light enters you', van Aline Thomassen in Museum Buitenplaats te Eelde geopend. In verband met het coronavirus kun je de opening live bijwonen via de website van het museum.

Museum De Buitenplaats presenteert een solo-expositie van Aline Thomassen (1964). Thomassen studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en woont en werkt nu afwisselend in Nederland en Marokko. Thomassen staat vooral bekend om haar metersgrote getekende en geschilderde aquarellen van naakte vrouwen. Tijdens haar eerste bezoek aan Marokko in 1994 werd Thomassen getroffen door de manier waarop universele existentiële thema’s – zoals liefde, pijn, verlangen, eenzaamheid, verlies en woede – die ze onderzoekt en verbeeldt zich hier manifesteren.

Zaterdag 3 oktober om 16:00 uur wordt de nieuwe tentoonstelling feestelijk geopend. Vanwege het coronavirus is besloten om deze deels digitaal te laten verlopen via de website en social media-kanalen van De Buitenplaats. De tentoonstelling wordt geopend door auteur Abdelkader Benali. Daarnaast wordt een vragenronde georganiseerd met de kunstenaar en krijg je een kijkje achter de schermen bij de opbouw van de tentoonstelling.

Vanaf zondag 4 oktober is de tentoonstelling ook open voor publiek. Kunstenaar Aline Thomassen zal op zondag 4 oktober tussen 13:00 en 15:00 uur in het museum aanwezig zijn om in gesprek te gaan met bezoekers en om uitleg te geven bij haar werk.

Uittips
  • Museum de Buitenplaats
  • Museum de Buitenplaats, Aline Thomassen