Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Princessedag in het Princessehof

Tijdens Princessedag daagt Het Princessehof alle kinderen uit om hun meest fantasierijke prinsen- of prinsessenoutfit aan te trekken.

Princessedag

Zaterdag 22 en zondag 23 augustus is het feest in het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden! Dan vindt namelijk de jaarlijkse Princessedag plaats. Kinderen komen dan verkleed als prinsen en prinsessen, zeemeerminnen en zeemonsters naar het stadspaleis voor een leuke middag.

Tijdens Princessedag daagt het museum alle kinderen uit om hun meest fantasierijke prinsen- of prinsessenoutfit aan te trekken. Liever een chique prinses, spannend zeemonster of superheld-met-kroon? Iedereen is welkom op het feestje. Na een koninklijk ontvangst in de paleistuin nemen acteurs de kinderen in een muzikale vertelling mee naar de wereld van Prinses Marijke, de echte prinses die in het Friese stadspaleis heeft gewoond. In de tuin genieten de kinderen van spannende verhalen en ijs van een antieke ijskar. In het stadspaleis zijn de meest uiteenlopende dingen te zien, waaronder de Escherkelder met de optische illusie door Leon Keer. Ook kijken kinderen hun ogen uit bij de spannende tentoonstelling Gezonken schatten, waar ze met een heuse schatkaart op zoek gaan naar een geheim.

Het Princessehof
Midden in de historische binnenstad van Leeuwarden staat het 18de-eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau en voorouder van Koning Willem-Alexander. Deze prinses was in de 18de eeuw regentes in Leeuwarden. Zij was zo populair onder de Friezen dat ze Marijke-Muoi, tante Marijke, werd genoemd.

Informatie
Deelname aan de Princessedag is gratis voor kinderen. Ook begeleiders mogen gratis mee op vertoon van een prins of prinses. Vanwege de maatregelen rondom corona is er echter beperkt plek. Meld je daarom aan via de website van het Princessehof.

Uittips
  • Keramiekmuseum Princessehof
  • Ruben van Vliet