Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Speciale Noorderland Waddeneditie nu te koop!

Haal met met de Waddenspecial van Noorderland, in samenwerking met Visit Wadden, het waddengevoel in huis.

Noorderland Waddenspecial

Het Waddengebied heeft bij veel redacteuren van Noorderland een speciaal plekje in het hart. Zo viert de een regelmatig vakantie op Schiermonnikoog, terwijl de ander vaak een weekendje op Terschelling vertoeft. Binnen een mum van tijd staan we vanuit Stad – waar de redactie van Noorderland werkt – in het Waddengebied en zien we tijdens de reis ernaartoe het landschap op spectaculaire wijze veranderen. En dat is juist de charme van het Wad; het is een waar paradijs, recht onder onze neus. 

Niet voor niets pronken de Wadden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en daar mogen we reuzetrots op zijn. Daarom maakten we, in samenwerking met Visit Wadden, dit speciale nummer, dat volledig in het teken staat van de Wadden. Daarbij focussen we ons niet alleen op de Waddeneilanden, maar ook op de route ernaartoe. Want als we tijdens onze reis naar de eilanden goed om ons heen kijken, ontdekken we dat het Wad ook op het vaste land veel te bieden heeft. Zoals het Dark Sky Park bij Lauwersmeer, een plek waar het écht donker is, of bekijk het historische terpen- en wierdenland dat vroeger een belangrijke rol speelde in de strijd tegen het zeewater.

Een Waddenspecial in een rare tijd, nu we allemaal met de gevolgen van het coronavirus te maken hebben. Maar ook: een bron van inspiratie voor als we straks weer veilig op pad mogen. In de tussentijd halen we de Wadden heel gemakkelijk zelf in huis! Proef bijvoorbeeld thuis de smaak van het Wad met onze waddenrecepten. Ook de diverse kijk-, lees- en luistertips geven je het pure waddengevoel, gewoon in de luie stoel. Want dat zijn óók de Wadden: kom tot rust, laat je inspireren en geniet – binnen óf buiten – van de schoonheid van het Wad.

Benieuwd naar de Waddenspecial? Je bestelt deze nieuwe editie ook gemakkelijk online in onze webshop.

Magazine
  • Redactie Noorderland