Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vanaf 29 februari: Schoolkerk in Garmerwolde weer geopend

Na een intensieve verbouwing opent de Schoolkerk in Garmerwolde op 29 februari weer zijn deuren.

Schoolkerk

Na een intensieve verbouwing opent de Schoolkerk in Garmerwolde op 29 februari weer zijn deuren. De opening van het gebouw gaat gepaard met de opening van de tentoonstelling Feest! In Oost en West. Het gehele kerkterrein gaat verder onder de naam Schoolkerk.

Vanaf 29 februari is de Schoolkerk in Garmerwolde iedere zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 geopend voor het publiek. Je kunt de verbouwde kerk van binnen en buiten bewonderen, zoals de spectaculaire, Escher-achtige trap in de toren, een ontwerp van architect Marnix van der Scheer. De bezoeker maakt op de trap een ontdekkingsreis langs de prachtig vormgegeven, interactieve tentoonstelling Feest! In Oost en West, een ontwerp van Studio 212 Fahrenheit. Ook is er bij het kerkcomplex een nieuw ontvangstgebouw met horecafunctie, waarin het atelier van AvecPlezier is gevestigd. Op het kerkhof zijn de oude contouren van de oude 13de-eeuwse kerk weer zichtbaar gemaakt, zodat duidelijk wordt dat de kerk vroeger een stuk groter was.

De Schoolkerk is een initiatief van de Stichting Oude Groninger Kerken. De Schoolkerk is een educatieve locatie: een plek die mensen aan het denken zet. Het motto is: je bent nooit te oud om te leren. Jong en oud is welkom.

Vanaf zaterdag 29 februari is de Schoolkerk en de tentoonstelling Feest! In Oost en West ieder weekend van 10.00 tot 18.00 uur open voor cultuurliefhebbers, toeristen en passanten. Zij kunnen de kerk en de tentoonstelling bezoeken en in het Atelier van AvecPlezier een kopje koffie of thee komen drinken, met huisgemaakt gebak of een andere lekkernij. De kerk is een van de open kerken van de stichting en is altijd toegankelijk.

Op schooldagen ontvangt de Schoolkerk (bovenbouw-)groepen uit het primair onderwijs. Het schoolprogramma bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling Feest! In Oost en West, gecombineerd met dialoog, om elkaars achtergronden en opvattingen te leren kennen en begrijpen.

Kijk voor meer informatie op schoolkerk.nl

Uittips
  • Redactie Noorderland
  • Peter de Kan