Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Feestelijke huisvlijt

Kom maar op met dat stormseizoen, met die lange winteravonden. Terwijl Koning Winter buiten de dienst uitmaakt, maak jij er binnen een feestje van. 

Tekst en fotografie: Max de Krijger | Workshop: Anita Weerman

Kom maar op met dat stormseizoen, met die lange winteravonden. Een stevige zuidwester grijpt de laatste blaadjes en straks, als de wind weer uit een andere hoek waait, valt er vast een vlok sneeuw. Terwijl Koning Winter buiten de dienst uitmaakt, maak jij er binnen een feestje van. 

Kerstboompje

Geen zin in zo’n metershoge knaap in de kamer dit jaar? Pluk of koop wat geurig groen voor een bescheiden alternatief. Feestelijke vegetatie op schaal, eh, pot. 

Mosbol met lichtjes 

In de donkerste dagen van het jaar kun je wel een extra lichtpuntje gebruiken. Deze stralende creatie zorgt voor een mooi sfeerlichtje bij de voordeur of in de tuin. Dus ga even helemaal uit je (mos)bol. 

Feestelijk verpakte cadeaus 

In de pakjesmaand is zelfs het geven van cadeaus al een feest. Zelfgemaakte huisvlijt maakt dat niet alleen de inhoud van het presentje telt. Met stempels, inkt, tape en dennenappels maak je er een persoonlijk geschenk van. 

Wil je weten hoe je deze feestelijke huisvlijt zelf maakt? Haal dan snel de nieuwe Noorderland in de winkel of bestel 'm hier.