Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vanaf 15/1: Nieuwe expositie in het Huus van de Taol

Vanaf 15 januari kun je in het Huus van de Taol in Beilen (Raadhuisplein 1, Beilen) schilderijen bewonder van Arend Kuiper. 

Tekst en beeld: Huus van de Taol

Vanaf 15 januari kun je in het Huus van de Taol in Beilen (Raadhuisplein 1, Beilen) schilderijen bewonder van Arend Kuiper. Na de opleiding schilder- en grafische kunsten aan de Academie Minerva te Groningen (’72-’78) trok Arend Kuiper (Assen, ’52) met een bakfiets vol met schilderspullen langs Drentse dreven om vervolgens met ezel en schildersdoek een plekje te zoeken waar hij kon schilderen. 

Aanvankelijk namen landschappen, waarin menselijke invloeden tot een minimum beperkt werden, een belangrijke plaats in binnen zijn werk. Maar later worden voorzichtig menselijke activiteiten zichtbaar. Landschappen maken deels plaats voor interieurs met of zonder figuur en stillevens. 

"Mijn omgeving ziet er nooit uit als ik haar zou wensen."

Daarom schildert hij een wereld zoals hij deze zelf wel wenselijk vindt. Door compositie en vormen in zijn werk ongedwongen en vrijmoedig te hanteren, wordt met zijn zo kenmerkende kleurgebruik een intieme en warme sfeer geschapen. Zo ontstaan op poëtische wijze landschappen, portretten van mens en dier, interieurs en stillevens. 

Hij exposeerde op vele plaatsen in Nederland, Duitsland en Polen en werken werden ook aangekocht door het Rijk, Drents Museum en de gemeente Assen. Opdrachten kwamen er voor portretten en wandschilderingen in Nederland en Frankrijk.

Voor meer informatie kijk op de website van de schilder arendkuiper.nl/

huusvandetaol.nl