Lifestylemagazine over Noord-Nederland

26/1-27/1: Openingsweekend Leeuwarden-Fryslân 2018

Het Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân wil je niet missen. Dit weekend luidt niet alleen een geweldig cultureel jaar in, maar ook een tijd waarin iedereen een verschil kan maken in het belang van de ander en de wereld.

Tekst: ©2017 Leeuwarden-Fryslân 2018 | Beeld: © Heleen Haijtema en Tryntsje Nauta for Leeuwarden-Friesland European Capital of Culture 2018, © Leeuwarden-Friesland 2018, © LF2018 

Ren naar de trein, spring op je fiets of pak de auto om erbij te zijn. Het Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân wil je niet missen. Dit weekend luidt niet alleen een geweldig cultureel jaar in, maar ook een tijd waarin iedereen een verschil kan maken in het belang van de ander en de wereld. Sunder dy kinne we net begjinne, zonder jou kunnen we niet beginnen. Het Openingsweekend zit vol verrassingen. Geloof ons: dit wil je niet missen.

Openingsweekend 26 & 27 januari

Vrijdag – heel Fryslân

Om 12.00 uur maken de leerlingen van de basisscholen in Fryslân samen een zingende start. Samen zingen zij hét lied van 2018lied Seis oere thús. Op vrijdagavond beleef je de Winterjûnenocht door te luisteren naar de meest bijzondere verhalen in de Friese musea, bij mensen thuis en op andere bijzondere locaties. Deze musea zijn die avond gratis toegankelijk. Kijk hier om meer te weten van het programma op de vrijdag van het Openingsweekend.

Zaterdag – Leeuwarden

Op de tweede dag van het Openingsweekend zoomen we in op Leeuwarden. Kinderen van Adje Lambertsz, de Fryske hynders van de Stormruiter, muzikanten in de kassen van Lost in the Greenhouse, de aardappelschillers van Potatoes Go Wild, skûtsjes met muziek van Never Ending Orchestra en Marijke Muoi van Under de Toer….  Deze dag vullen we de stad tot de nok toe met ons hoofdprogramma. De spanning bouwt op richting de avond, de binnenstad wordt een andere wereld. Het gonst en het geluid zwelt aan. Zorg dat je deze avond niet mist, wanneer we met muzikaal vuurwerk het jaar officieel inluiden. Kijk hier voor wanneer je wat kunt verwachten.

Meer informatie: friesland.nl

Credits 

Het artistiek team onder leiding van Ira Judkovskaja bestaat uit Tatiana Pratley, Inés Sauer, Peter Sijbenga, Jan Ros, Linda Eijssen, Sytze Pruiksma en Nynke Laverman, Koos de Vries, Mr. Beam. Daarnaast werken koren, brassbands, fanfares, orkesten, dansgroepen en vele, vele andere mee aan het Openingsweekend.