Lifestylemagazine over Noord-Nederland

7/4: Met de Friese paardentram langs stinzenflora

Op 7 april 2018 kunt u meegenieten tijdens een ‘StinzenFloraTour’ met de Friese paardentram in een volledig verzorgd beleefarrangement.

Tekst en beeld: Stinze Stiens

De landgoederen Dekema State in Jelsum en Martenastate in Koarnjum, en Stinze Stiens, de Vlaskamp-parktuin bij het Doktershûs vlak bij de oude St. Vituskerk, zijn samen fraaie voorbeelden van historische locaties met een rijke stinzenflora in Friesland. Het hele seizoen door is er veel te genieten van deze vroege voorjaarsbodes.

Op 7 april 2018 kunt u meegenieten tijdens een ‘StinzenFloraTour’ met de Friese paardentram in een volledig verzorgd beleefarrangement.

Programma

Een gastvrije ontvangst met koffie en oranjekoek vindt plaats bij Pakhûs SOLO in Stiens. Hier begint de StinzenFloraTour met een ‘praatsje’ over de cultuurhistorische achtergrond van de ‘stinzenblomkes’ en informatie over de ‘Vlaskamptún’, gevolgd door een stinzenstruin door de tuin. De reis wordt vervolgd met de paardentram naar landgoed Martenastate te Koarnjum waar een wandeling met een deskundige gids u wegwijs maakt in dit park, rijkelijk gevuld met stinzenflora.

Bij de Túnmanswente staat een Fryske lunch klaar. Op Dekema State in Jelsum, een eeuwenoude state met prachtige tuin en bos wordt de rondleiding door de tuinbaas gegeven en vindt een gezellige afsluiting plaats. De paardentram brengt u op de namiddag terug naar de startlocatie te Stiens.

Kosten arrangement: € 49,50 per persoon. Reserveren is noodzakelijk en kan t/m 4 april via stinze-stiens.nl/agenda/