Lifestylemagazine over Noord-Nederland

12 en 13 mei: Ontmoet de Drentse molenaars op Nationale Molendag

Op 12 en 13 mei is het Nationale Molendag, met dit jaar het thema: 'Ontmoet de molenaar!', naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlands molenaarsambacht op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Tekst: De Hollandsche Molen | Foto: Flip Keulemans

Op 12 en 13 mei is het Nationale Molendag, het belangrijkste molenevenement van Nederland. Dit jaar is het thema: 'Ontmoet de molenaar!'. Naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlands molenaarsambacht op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. In de provincie Drenthe doen zo’n 30 molens mee. Voor kinderen is gratis het Molen-Ontdekboekje op te halen. Kijk op molens.nl voor alle deelnemende molens.

Feestelijke activiteiten op de Drentse molens

Kom óók op bezoek en de molenaar vertelt je de bijzonderheden van zijn unieke molen. Vele molenaars en vrijwilligers organiseren extra activiteiten om er een gezellige dag van te maken. Enkele tips:

  • Voor kinderen is er op De Bente in Dalen een speurtocht en kunnen zij kleurplaten kleuren.
  • Ook in Dalen, op molen Jan Pol, is er het kampioenschap molenspel spelen en de koffie staat klaar!
  • Bij De Zaandplatte in Ruinen worden tweedehands boeken verkocht en vindt er een demonstratie koren malen plaats.
  • Op De Heidebloem in Erica is een verhalenverteller actief. Daarnaast is er een rondleiding en een expositie.

Maar, er zijn nog zoveel meer prachtige Drentse molens die hun deuren openen. U bent van harte welkom!

Gratis Molen-Ontdekboekje

Voor kinderen ligt op elke deelnemende molen gratis het Molen-Ontdekboekje klaar. Vol puzzels, raadsels, kleurplaten en spelletjes.

Meer weten? Ga naar molens.nl

De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag is te vinden op molens.nl.