Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Juni: Tuin Kunst Hogeland in vier eigenzinnige tuinen

Op drie weekenden in juni vindt het evenement Tuin Kunst Hogeland plaats. Een prachtige route langs vier locaties met bijzondere tuinen. Zes beeldend kunstenaars, een fotograaf en een goudsmid tonen hun werk.

Tekst en foto: De Kleine Plantage

Tuin Kunst Hogeland waait drie weekenden lang een frisse wind door de tuinen… Op drie achtereenvolgende weekenden (9 en 10, 16 en 17, 23 en 24 juni 2018) vindt het evenement Tuin Kunst Hogeland plaats, telkens van 11.00 tot 17.00 uur. Een prachtige route langs vier locaties met bijzondere tuinen. Zes beeldend kunstenaars, een fotograaf en een goudsmid tonen hun werk. Bovendien kan het publiek drie excentrieke wunderkammers bezoeken.

Een van de locaties is De Kleine Plantage in Eenrum. Een kleinschalige en eigenzinnige kwekerij met tuinen voor de liefhebber en de tuinfanaat. Met beelden van Jan Steen en met betonobjecten van gastkunstenaar Trude van Assem.

Landhuis en Parktuin Oosterhouw in Leens is een huis waar de tijd stilstaat, achterover helt en sprongen maakt. Speciaal voor deze weekenden zijn er drie wunderkammers ingericht. Het is mogelijk om hier neer te strijken voor de lunch. Wie dat wil kan moet wel eerst even reserveren via christiaan@oosterhouw.nl .

In Ulrum staan de deuren Bij de Kunstenaars Margriet Barends en Harm van der Meulen open. Beelden van brons en cortenstaal op een plek waar de ransuilen roesten. Een beeldhouwer, een schilder en gastexposant goudsmid Bram van Huis in een dorps kunstenaarshuis met een verborgen theetuin. In Kloosterburen tref je een wilde bostuin op de locatie Bij Anne Wine aan, vol met verrassingen, bouwsels en zitjes. Voor deze dagen is er een speciale expositie “3 fotovisies op 1 tuin” met tuingasten fotograaf Hans Sas en beeldend kunstenaar Ra van der Hoek. In het atelier is een overzicht te zien van de textielobjecten van Anne Wine. De dag kan hier heerlijk ontspannen afgesloten worden met een borrel tussen de bomen.

Kortom een rondje Hogeland waar men de hele dag mee bezig kan zijn. Met een ritje door een adembenemend mooi gebied met zijn maren, rietkragen, de akkers waar het graan begint te rijpen, de bochtige wegen, de dijken, vaak nog in drieën. Van waker tot dromer. Even een kijkje over de wakersdijk. Zicht over het wad en de kwelders met duizenden wadvogels. Een land waar je, als je het al niet bent, verliefd op wordt. Het mooist met de fiets, maar ook met de auto zeer de moeite waard. Meer informatie op tuinkunsthogeland.nl

data

9 en 10 | 16 en 17 | 23 en 24 juni 2018

11.00 – 17.00 uur