8/6 – 10/6: 3-daagse boekenbeurs in Gorredijk

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 culturele hoofdstad van Europa, Gorredijk is 8, 9 en 10 juni aanstaande boekenhoofdstad van Nederland. Alle 6700 aanwezige ramsjtitels, in totaal meer dan drie miljoen boeken, worden scherp geprijsd.

Tekst en foto: Ramsj | Openingsfoto: iStock

Leeuwarden-Fryslân is in 2018 culturele hoofdstad van Europa, Gorredijk is 8, 9 en 10 juni aanstaande boekenhoofdstad van Nederland. De jaarlijkse open dagen en boekenbeurs bij Tialda BV / Steven Sterk zijn uitgegroeid tot een landelijk evenement.

Voor het elfde opeenvolgende jaar opent Tialda BV / Steven Sterk drie dagen lang zijn magazijnen voor het publiek. De editie van 2017 trok een recordaantal bezoekers. Bijzonder is dat de boeken niet zoals eerder het geval was in kramen liggen, maar dat de bezoekers zelf via paden door het hele magazijn kunnen lopen waardoor het aanbod vele malen groter is dan in het verleden.

boekenbeurs

Alle 6700 aanwezige ramsjtitels, in totaal meer dan drie miljoen boeken, worden scherp geprijsd. De kortingen kunnen oplopen tot tachtig procent van de nieuwprijs. De toegang op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 is gratis en iedereen die een aankoop doet krijgt een cadeauboek op de koop toe. Voor alle drie dagen geldt een openingstijd van 12.00 tot 17.00 uur.

In 2018 bestaat Tialda, groothandel in ramsjboeken, 29 jaar. In de loop der tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot de grootste handelaar in goedkope boeken van Nederland en Vlaanderen. Grote afnemers zijn warenhuizen, musea, de meeste boekhandels in Nederland en Vlaanderen, bol.com en andere internetverkopers.

Onderdeel van Tialda BV / Steven Sterk zijn ook de uitgeverijen Bornmeer, Friese Pers Boekerij en Noordboek. De laatste twee zijn overgenomen in de zomer van 2017. Dit past in de ambitie van Bornmeer om uit te groeien tot een middelgrote landelijke uitgeverij.

Laatste nieuws