Lifestylemagazine over Noord-Nederland

16 september: Buitenfestival bij het Boomkroonpad

Zondag 16 september wordt bij Staatsbosbeheer Boomkroonpad voor het tiende jaar het Buitenfestival georganiseerd.

Tekst en foto: Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad 

Zondag 16 september wordt bij Staatsbosbeheer Boomkroonpad in Drouwen voor de tiende keer het Buitenfestival georganiseerd. De hele dag is er voor alle leeftijden van alles te doen. Een heerlijk dagje uit, met onder andere een markt, diverse demonstraties, wandelingen, activiteiten en workshops. En dat alles midden in de prachtige ambiance van de natuur!

Staatsbosbeheer neemt haar bezoekers graag mee naar buiten om te genieten van de prachtige natuur. En dat doen we tijdens het Buitenfestival op een bijzondere manier! Rondom Buitencentrum Boomkroonpad wordt een wandelroute van ongeveer 1,5 kilometer door het bos uitgezet. Langs de route staan informatiestands, marktkramen met leuke en gevarieerde producten en workshoptenten en diverse activiteiten. De boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer zijn deze dag jouw gastheer en vertellen alles over het bos en over de activiteiten.

Klauteren, timmeren, zagen en andere activiteiten

Tijdens het Buitenfestival zijn er verschillende demonstraties. Zo zijn er demonstraties van een houtoogstmachine en motorzagen. Verder zijn er kramen met streekproducten, kunst en nog veel meer! Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten, waaronder poppenkastvoorstellingen, broodjes bakken, vlinder- en eekhoornvoederkastjes timmeren en houten schijfjes zagen. Scoutinggroep de Woudlopers uit Borger maken zelfs een hindernisbaan in het bos. Tijdens het Buitenfestival is het Boomkroonpad tegen een gereduceerd tarief te bezoeken.

Theater Pierewaai speelt poppenkast

Ook dit jaar komt Jan Klaassen weer op bezoek bij de Woudstee. Niet alleen voor een hapje en een drankje, maar vooral ook om tot rust te komen. En laat dat laatste voor een pop in de poppenkast nou net heel ingewikkeld zijn. Er komt altijd wel weer iets tussen... Speciaal voor het Buitenfestival speelt Theater Pierewaai de voorstelling: Opgeruimd staat netjes! Een korte voorstelling in het bos achter de Woudstee. Komt dat zien om 11:30, 13:30 of 15:00.

Informatie

Tijd: 11.00-16.30 uur

Kosten: gratis toegang

Meer informatie: tel. 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl