6 en 7 oktober: Open dag in het Hunebedcentrum

In het kader van het weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober houdt de geologenkring Gea-kring Drenthe op zondag 7 oktober een open dag in het Hunebedcentrum.

Tekst: Hunebedcentrum | Foto: iStock

In het kader van het weekend van de Wetenschap en Techniek op 6 en 7 oktober houdt de geologenkring Gea-kring Drenthe op zondag 7 oktober een open dag in het Hunebedcentrum.

Deze open dag vindt plaats in samenwerking met het Hunebedcentrum in Borger. De activiteiten vinden plaats in het Kenniscentrum van het Hunebedcentrum, zowel binnen als buiten van 11.00 tot 16.00 uur. Het is voor jong en oud en de toegang is gratis.

Als je geïnteresseerd bent in de geheimen van onze aarde dan is dit een echte aanrader. Allerlei leden van de geologenkring Drenthe laten hun interesses zien. Voorbeelden van wat er is te zien en te doen zijn: stenen doorzagen, ultraviolette mineralen bekijken, een expositie over zand, fossielen uit de Drentse keileem, micromounts, er is een rondleiding in de keientuin, er zijn geologische proefjes en een zandkwis en er is informatie over vulkanen. 

Ga voor meer informatie naar www.hunebedcentrum.eu

 

Laatste nieuws