Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De nieuwste Noorderland ligt nu in de winkel!

Voor je ligt alweer het laatste nummer van 2018.

Tekst: Rodi Nijp-van Reeken | Foto: iStock

Voor je ligt alweer het laatste nummer van 2018. Tjonge, wat is het snel gegaan en wat hebben we weer veel inspirerende plekjes ontdekt en bijzondere mensen ontmoet. Ik denk bijvoorbeeld nog even terug aan het interview met Marga Kool in Noorderland nummer 2, hoedster van de streektaal, of aan het dankbare werk van dierenopvang de Fûgelhelling in Ureterp, in Noorderland nummer 6. Genoten hebben we van de vorstelijke kroon die bloemstylist Hans Zijlstra voor ons maakte in het Oranje-nummer en we raakten in vakantiesferen van de zonnige reportage over onze Waddeneilanden, in de zomereditie.

Het was ook ‘t jaar waarin we onze lezers live ontmoetten. Op 5 oktober vierden we de eerste Noorderland Lezersdag bij Museum De Buitenplaats in Eelde en wat was dat een succes! Met een heerlijke zonnige herfstdag als decor werden lezers getrakteerd op een prachtige expositie, een rondleiding in de tuin en in het Nijsinghhuis. Aan het eind van de dag gingen alle gasten met een volle goodiebag én een grote glimlach naar huis.

Dat smaakt naar meer. Dus houd Noorderland in de gaten, dat gaan we vaker doen komend jaar. Naast aantrekkelijke uitstapjes hebben we natuurlijk weer acht prachtige themanummers in de steigers staan en mag je in het nieuwe jaar ook een aantal specials van ons verwachten. Wij hebben er al enorm veel zin in! 

Maar alles op z’n tijd. Trek iets moois aan, want we maken ons op voor een sprankelend slot. Wij hebben de boel alvast stemmig aangekleed met glimmertjes en geurend groen, lichtjes voor die donkere dagen, fonkelende glazen en een eettafel vol… liefde. Want dat is toch waar het allemaal om draait. Mooie momenten om samen op terug te blikken en een toost uitbrengen op nieuwe avonturen. Bij deze: proost! 

Namens de hele redactie wens ik je hartverwarmende feestdagen toe, en graag tot ziens in 2019.

Benieuwd naar het nieuwste nummer? Bestel 'm snel hier