Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De nieuwste Noorderland ligt nu in de winkels!

Om een ode te brengen aan onze favoriete hobby – koken en eten! –, duiken we in dit nummer letterlijk én figuurlijk de noordelijke keuken in.

Tekst en foto: redactie

Op onze redactie in Groningen klinken regelmatig hongerige vragen: ‘Wat ga jij vanavond eten?’, ‘Wat voor lunch heb jij vandaag meegenomen?’ Of: ‘Heb jij ook zin in iets lekkers bij de koffie?’ Zodra het over eten gaat, spitsen wij onze oren en steken we als nieuwsgierige aagjes onze hoofden boven onze computerschermen uit. Echte lekkerbekjes, zo kun je de redactieleden van Noorderland het beste noemen. Logisch, want niets is leuker dan smakelijke ingrediënten bij elkaar sprokkelen, de keuken induiken en overheerlijke gerechten maken (uiteraard bereid met liefde!), om vervolgens met dierbaren van alle lekkernijen en het goede gezelschap te genieten.

Om een ode te brengen aan onze favoriete hobby – koken en eten! –, duiken we in dit nummer letterlijk én figuurlijk de noordelijke keuken in. Want “ons” Noorderland heeft zoveel lekkers te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van culinaire schatten die op het wad te vinden zijn? Onze schrijfster Sara van Geloven en fotograaf Jurrien Veenstra maakten een unieke zeiltocht over de Waddenzee en ontdekten onderweg de meest pure smaakmakers. Jolanda de Kruyf dook, gewapend met haar schrijverspen, de tuinen van De Keuterij in Nieuw-Roden in en zag met eigen ogen hoe verse groenten werden geoogst. Verder reisde Max de Krijger af naar Stad en bracht daar een bezoekje aan Oma’s Soep en Free café, twee initiatieven die voedselverspilling en eenzaamheid onder ouderen tegengaan. 

Kortom, dit nummer is rijkelijk gevuld met kostelijke verhalen, lekkere recepten en smakelijke beelden, uiteraard “geoogst” in ons eigen Noorderland.

Veel leesplezier. En natuurlijk: eet smakelijk!