Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De nieuwste Noorderland ligt nu in de winkels!

Geheimen. We hebben ze allemaal. Of ze nou groot of klein, onschuldig of meeslepend zijn; iedereen draagt wel eens iets mysterieus met zich mee.

Tekst: redactie Noorderland | Foto: Tjeerd Visser

Geheimen. We hebben ze allemaal. Of ze nou groot of klein, onschuldig of meeslepend zijn; iedereen draagt wel eens iets mysterieus met zich mee. Een geheime liefde, een vertrouwelijk verhaal of een klein leugentje om iemands bestwil: ze maken het leven spannend en interessant, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar. We schrijven ze daarom liever op in ons dagboek of delen ze alleen met de mensen die écht dicht bij ons staan. 

Terwijl sommige geheimen jarenlang verborgen blijven, zijn anderen er juist om ontmaskerd te worden. Laat dat laatste iets zijn wat wij op de redactie van Noorderland graag doen. Als echte, nieuwsgierige aagjes zijn wij elke dag op zoek naar verborgen plekken en spraakmakende personen in en uit het noorden. Gelukkig zijn wij in deze zoektocht niet alleen. Terwijl we onze ogen wagenwijd openhouden, doen jullie, lezers, dat ook. Vrijwel dagelijks krijgen we op de redactie berichten binnen van lezers die een mooi verhaal, een leuke herinnering of een goede tip met ons delen en ons zo een flinke portie inspiratie bezorgen. 

In het nummer dat nu voor je ligt, geven wij, met hulp van jullie, de mooiste geheimen uit het noorden prijs. Ga in deze gloednieuwe editie met ons op een spannende ontdekkingstocht en ervaar hoe mysterieus Groningen, Friesland en Drenthe kunnen zijn. Zo reisde onze schrijfster Jolanda naar het Lauwersmeergebied om daar “spookdorp” Marnehuizen te ontdekken. En terwijl we op blz. 94 met de heks uit Appelscha spraken, ging Marloes de Moor met haar schrijverspen spoorzoeken in Delfzijl. En ook in de natuur liggen de mysteries voor het oprapen. Natuurbioloog Kees Boele ontdekte het nachtleven van dieren door de lens en ook Tjeerd Visser ging op blz. 62 met zijn camera aan de slag. Dat leverde een schitterende fotoreportage op die de schoonheid van het noorden laat zien. En hoe mooi “ons” Noorderland is, is een geheim dat we maar al te graag met jullie delen. 

Geniet ervan! 

De redactie. 

Geen tijd om naar de winkels te gaan? Je kunt het nummer ook online bestellen. Klik hier