Lifestylemagazine over Noord-Nederland

17 en 18 augustus: Twee concerten in Beetsterzwaag

In het weekend van 17 en 18 augustus worden in Beetsterzwaag twee concerten ten gehore gebracht.

Tekst: Redactie Noorderland | Foto: iStock

In het weekend van 17 en 18 augustus worden in Beetsterzwaag twee concerten ten gehore gebracht. Op beide dagen treedt een jong talent op in de Dorpskerk van Beetsterzwaag. 

Zaterdag

Op zaterdag 17 augustus treedt de Chinese pianiste Ruihan Zhang op. Zij treedt solo op en speelt muziek van onder andere Händel, Albéniz en Corigliano. De Chinese pianiste Ruihan Zhang (1997) begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Ruihan studeerde tot 2016 aan de Middle School Affiliated to Shanghai Conservatory of Music bij Christopher Zhong. Vervolgens ontving ze een full-tuition scholarship en verhuisde ze naar New York, waar ze is aangenomen in de klas van Marc Silverman aan de Manhattan School of Music. Zij verwacht haar Bachelor te behalen in 2020.

Programma

Georg Friedrich Händel (1685-1759) – Suite voor klavecimbel nr. 3 in d kl.t., HWV 428

– Prelude

– Allegro: Fugue

– Allemande

– Courante

– Air

– Presto

Isaac Albéniz (1860-1909) – Iberia suite boek 2

– Rondeña

– Almería

– Triana

John Corigliano (*1938) – Etude Fantasy

Zondag

Het tweede concert is op zondagmiddag 18 augustus om 16:00 uur door de jonge violiste Valerie Schweighofer uit Duitsland. Zij wordt begeleid door de in Zuid-Korea geboren Nieuw-Zeelandse pianiste Somi Kim. Zij spelen klassieke viool-sonates van o.a. W.A. Mozart en Richard Strauss. De Duitse violiste Valerie Schweighofer (1998) begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. Restaurant Prins Heerlijck, dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt beide avonden een drie gangen "Concert-menu" aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant (Tel 0512-382455).

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) – Vioolsonate in Es gr. t., KV 302

– Allegro

– Rondo. Andante grazioso

Richard Strauss (1864–1949) – Vioolsonate in Es gr. t., opus 18

– Allegro ma non troppo

– Improvisation. Andante cantabile

– Finale. Andante – Allegro

Het concert duurt een uurtje zonder pauze en wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag), met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl.