Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Grote vintage kledingmarkt komt naar Groningen: Kleer’nzooi XXL

Vanaf 13 september trekt stichting Groener Groningen drie weken lang alles uit de kast om Stad bewuster met kleding om te laten gaan. Gelukkig barst Groningen al van de duurzame initiatieven, waarmee stadjers uitgebreid kennis kunnen maken tijdens dit evenement. Met een uitbarsting op 5 oktober als slotstuk: vintage kledingmarkt Kleer’nzooi XXL in de Martinikerk en het Forum.  

Kleer’nzooi XXL

Kleer'nzooi XXL

Veel stadjers zijn wel bekend met de tweedehands- en vintage kledingwinkels die Groningen rijk is. Maar in de stad zijn ook allerlei andere initiatieven te vinden die bijdragen aan een duurzame kledingindustrie, bijvoorbeeld door tweedehands kleding te repareren of op te leuken. Door middel van een grote markt en kleinere evenementen brengt Kleer'nzooi die lokale initiatieven samen met modebewuste Groningers.

Tijdens Kleer'nzooi kunnen bezoekers zich laten inspireren bij modeshows of een bezoek brengen aan werkplaatsen, winkels en workshops die in het teken staan van duurzame kleding. Daarnaast wordt het drieweekse evenement groots afgesloten op 5 oktober, met Kleer’nzooi XXL. Op deze kledingmarkt in de Martinikerk en Forum Groningen kun je niet alleen op zoek gaan naar vintage en tweedehands kleding, maar ook kleding ruilen, huren, of (laten) repareren. Wie weet kom je wel thuis met een unieke blouse, of is je gescheurde broek straks weer heel!

Kleer'nzooi XXL in de Martinikerk. Foto: Stichting Groener Groningen

Praktische informatie

Kleer'nzooi vindt plaats van 13 september tot en met 5 oktober, op verschillende locaties in de stad Groningen. Op de website van Kleer'nzooi vind je meer informatie over tijden, locaties en eventuele entreeprijzen. De Kleer'nzooi XXL-markt op 5 oktober vindt plaats tussen 12.00 en 18.00 uur en is gratis toegankelijk.

Het drieweekse evenement wordt georganiseerd door Groener Groningen, een stichting die als doel heeft om meer bewustzijn te creëren voor duurzame kleding. Bij Groener Groningen spreken ze van "kledingtrots": een duurzame garderobe kun je als het aan hun ligt namelijk met een gerust hart (uit)dragen. Hoe kom je nou tot zo’n verantwoord gevulde kledingkast? Duurzame (keur)merken zijn in opkomst, maar de échte trots zit ‘m volgens Groener Groningen in gebruikte, gerecyclede, gerepareerde en/of gepersonaliseerde items. Die filosofie brengen ze met Kleer'nzooi naar het publiek.

Uittips
  • Stichting Groener Groningen
  • Stichting Groener Groningen