Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Weer terug in Groningen: Dichters in de Prinsentuin

Bezoek het poëziefestival in de binnenstad van Groningen.

Dichters in de Prinsentuin

Deze zomer wordt op 12, 13 en 14 juli de Groningse Prinsentuin weer het decor van poëziefestival Dichters in de Prinsentuin. Het festival werd sinds 1998 in de binnenstad van Groningen gehouden, maar verplaatste in 2020 vanwege de pandemie naar de Hortus Botanicus in Haren. Dit jaar koos organisator NOORDWOORD er echter voor om het evenement weer terug te laten komen naar de Prinsentuin, met een uitbreiding naar het Martinikerkhof en omgeving.

Het programma

De 27ste editie van Dichters in de Prinsentuin opent op vrijdagavond 12 juli met een programma rondom mystiek met dichters zoals C.O. Jellema - die ook wel de mystieke dichter wordt genoemd - en Lieke Marsman. Voor de zaterdagavond staat een Poetry Party in de planning: een avond met muzikale poëzie en muziek waar poëzie in is verwerkt.

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli zijn er gedurende de dag verschillende voordrachten. Ook zogeheten DichtBij-momenten vinden plaats in de loofgangen van de Prinsentuin: je kunt dan van dichter naar dichter toe lopen en in een klein groepje de voordrachten aanhoren. Daarnaast kun je interviews bijwonen of zelf met poëzie aan de slag gaan in de workshops rondom vertalen, vorm en spoken word.

Praktische informatie

Voor meer informatie over Dichters in de Prinsentuin kun je terecht op de website van NOORDWOORD. De meeste programma's zijn vrij toegankelijk voor het publiek, maar voor de avondprogramma's heb je wel tickets nodig.

In totaal komen er op het festival zo’n zestig dichters uit Nederland, Vlaanderen en andere taalgebieden hun poëzie voordragen. Naast de eerder genoemde dichters treden bijvoorbeeld ook Robin Block, Babeth Fonchie Fotchind, Piet Gerbrandy en stadsdichter Esmé van den Boom op. Onder de gasten uit het buitenland vallen dichters zoals John Murillo en Nicole Sealey uit de Verenigde Staten.

Uittips
  • NOORDWOORD
  • NOORDWOORD