Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Nobel op Ameland uitgeroepen tot beste terras van Noord-Nederland

Vorige maand richtte een brand nog veel schade aan op het terras. 

Nobel

Deze zomer een lekker biertje drinken op het terras? Met een bitterbal in de hand? Het beste terras van het noorden vind je dit jaar op Ameland bij restaurant Nobel. Dat blijkt uit de Terras Top 100 die horecavakblad Misset Horeca gisteren bekendmaakte.

Beste terrassen

Misset Horeca stelt ieder jaar een ranglijst met de 100 beste terrassen in Nederland samen. De afgelopen maanden konden horeca-eigenaren hun terras voor deze ranglijst opgeven. Een vakkundige jury stelde vervolgens aan de hand van bezoeken van mystery guests een top 100 samen.

Nobel op Ameland behaalt dit jaar de zestiende plek, en is daarmee het beste terras van Noord-Nederland. Vorig jaar stond Nobel nog op de tweede plaats. Het restaurant is een begrip op het eiland: het is dé plek waar het typisch Amelandse likeurtje Nobeltje geschonken wordt.

'Het terras biedt een luxe en moderne uitstraling, compleet met comfortabele houten bankjes, plantjes en kaarsen. Nobel weet wat een gast wil,' zo oordeelde de jury van de Terras Top 100.

Andere plekken in het noorden

Ook andere terrassen in Noord-Nederland hebben een plek in de top 100 bemachtigd. Zo staan onder andere Garnwerd aan Zee in Garnwerd, Villa Kalkoven in Meppel, Lauswolt in Beetsterzwaag, De Drie Gezusters in Groningen, Sophias in Leeuwarden en Paviljoen Flonk in Blauwestad ook op de ranglijst. De prijs voor het allerbeste terras van heel Nederland gaat dit jaar naar Centraal in Baarlo (Limburg).

Brand

Afgelopen juni woedde er nog een brand op het terras van Nobel. De brandweer kreeg deze snel onder de controle, toch was de (materiële) schade aan het terras en de gevel van Nobel groot. Desalniettemin krijgt het terras een plek in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Een mooie opsteker; van harte!

Culinair
  • Misset Horeca, Dagblad van het Noorden
  • Nobel Ameland