Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Gronings restaurant Noor uitgeroepen tot een van de beste nieuwe restaurants van Europa

Het behaalde als enige Nederlandse restaurant een plekje in de felbegeerde ranglijst. 

Noor

Mooi nieuws uit "the states"! Restaurant Noor in Groningen is verkozen tot zevende beste nieuwe toprestaurant van Europa door de Amerikaanse restaurantwebsite Opinionated About Dining (OAD). Het is het enige Nederlandse restaurant dat in de felbegeerde internationale ranglijst staat.

Beste restaurants

De Amerikaanse restaurantwebsite OAD brengt jaarlijks diverse lijsten uit waarin de beste restaurants ter wereld rangschikt worden aan de hand van ervaringen van restaurantbezoekers.

OAD heeft ruim 6000 geregistreerde recensenten die jaarlijks meer dan 200.000 beoordelingen aanleveren. Elke recensent krijgt een eigen ranking, afhankelijk van het aantal restaurants dat wordt bezocht en de score van die restaurants. Hoe hoger de ranking van de recensent, hoe meer impact hij of zij heeft op de score van restaurants in de lijsten.

Restauranteigenaren Jeroen en Marleen Brouwer

'Een grote eer'

Eigenaren en chefs Marleen en Jeroen Brouwer van restaurant Noor zijn blij verrast met de internationale onderscheiding. 'Dat wij als enige Nederlandse restaurant in deze top 30 van Europese nieuwkomers staan is geweldig,' zegt Marleen.

Jeroen Brouwer vult aan: 'We merkten dat we het afgelopen jaar relatief veel buitenlandse gasten kregen. Dat mensen de moeite nemen om van ver bij je te komen eten is al een grote eer. Dat dit vervolgens leidt tot opname in deze OAD-lijst is helemaal te gek.'

Over Noor

Voorheen waren Jeroen en Marleen Brouwer eigenaren van het gerenommeerde restaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo. In maart 2022 openden ze de deuren van restaurant Noor, dat in de vroegere Theresia-kapel in Groningen gehuisvest is. Binnen drie maanden tijd ontving het al een eerste michelinster. Tevens behoort het volgens restaurantgids Lekker500 tot de 38 beste restaurants van Nederland.

Culinair
  • AstridsTaste
  • Ewoud Rooks