/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2024%2F05%2FqKh0NeRVBQzhGP1715861097.jpg)
Denk je aan culinair Friesland, dan denk je al gauw aan suikerbrood en berenburg. In dit recept combineren wij deze specialiteiten met elkaar: deze Friese broodpudding is heerlijk als dessert of gewoon zomaar; bijvoorbeeld bij een bakje koffie. Zo maak je 'm.
Ingrediënten:
- 750 gram suikerbrood
- 100 milliliter berenburg + 5 eetlepels extra (of een andere likeur naar keuze)
- 125 milliliter slagroom + wat extra voor bij het serveren
- 125 milliliter melk
- 2 middelgrote eieren
- 150 gram rozijnen
- 50 gram roomboter
- 4 eetlepels suiker
- 1 theelepel kaneel
/https%3A%2F%2Fthumbor.pijper.io%2FZMul-U8YbZd4U7EmFDMVSoGcyyU%3D%2F800x450%2Fcenter%2Fmiddle%2Fhttps%253A%252F%252Fcdn.pijper.io%252F2024%252F05%252FefEfv8yq43gc3j1715603660.jpg)
Bekijk ook
Ouderwets lekker: taart met advocaat en boerenjongens
En je hebt er geen oven voor nodig!
Zo maak je deze Friese broodpudding:
- Schenk de berenburg in een kommetje en week hierin de rozijnen voor minstens 2 uur. Zeef daarna de rozijnen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Vul de ovenschaal met plakjes suikerbrood en verspreid tussen en op de plakjes de geweekte rozijnen.
- Meng de eieren, melk, de vijf eetlepels berenburg, het kaneel en de suiker met elkaar en schenk dit mengsel over het suikerbrood.
- Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is en snijd deze in kleine blokjes. Leg deze vervolgens ook op het suikerbrood.
- Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 'm voor zo'n 30 minuten in de oven.
- Laat de broodpudding iets afkoelen voordat je 'm serveert. Doe er eventueel een dot slagroom bij en genieten maar!
Culinair
- Jumbo
- Adobe Stock