Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Deze 3 foodfestivals strijken dit weekend neer in het noorden

Smullen geblazen! 

foodfestivals

Een vette hamburger met Gronings vlees, speciaalbiertjes uit Veenhuizen en de beste saté van Leeuwarden: dit pinksterweekend strijken er drie foodfestivals neer in het noorden. Wij zetten ze voor je op een rij.

Ljouwert Culinair - 17 t/m 19 mei

Van mini fine dining-gerechtjes van gerenommeerde restaurants (zoals Eindeloos, STEEF. en Proefverlof) tot de beste saté van de stad: dat wordt smullen tijdens Ljouwert Culinair, het culinaire eetfestijn van Leeuwarden. Drie dagen lang verzamelen de koks van diverse restaurants uit de stad zich op het plein van de Blokhuispoort. Daar koken ze de heerlijkste gerechtjes voor een betaalbare prijs. Van zoet tot hartig; voor iedereen is wat wils. Een must-visit voor fijnproevers en lekkerbekken.

Bourgondisch Bernoulli - 17 t/m 20 mei

Ook strijkt er dit pinksterweekend een heerlijk foodfestival neer op het Bernoulliplein in Groningen-Stad. Tijdens Bourgondisch Bernoulli bereiden tientallen kraampjes streetfood en lekkere drankjes. Zo serveert Maallust, een bierbrouwerij uit Drenthe, hun bieren en haal je bij de Friese dames van Mammiejammie heerlijke Indische gerechten. Ook is er livemuziek, zijn er voor de kleintjes allerlei activiteiten en kun je zelfs een potje ouderwets sjoelen.

Barrel Food Truck Fest - 17 t/m 20 mei

Lekkere hapjes en drankjes en gezellige muziek: je vindt het op Barrel Food Truck Fest. Dit culinaire festival vind dit pinksterweekend plaats op het Raadhuisplein in Emmen. Vier dagen lang staan daar tientallen foodtrucks voor je klaar die overheerlijke gerechten uit allerlei windstreken maken. Wat dacht je van Antilliaanse cake of nacho’s uit Mexico? Smullen!

Uittips
  • Redactie Noorderland
  • Adobe Stock