Lifestylemagazine over Noord-Nederland

De leukste uittips voor het pinksterweekend

Van een foodfestival in Leeuwarden tot een historisch evenement bij de Fraeylemaborg. 

uittips Pinksterweekend

Komend weekend is het Pinksteren: een perfect moment om eropuit te gaan en van het lekkere weer te genieten. Of je nu op de culturele tour gaat of liever een culinair festival bezoekt: Noorderland zet de leukste uittips voor het pinksterweekend op een rij.

Dag van het Kasteel - 17 t/m 20 mei

Neem een duik in de geschiedenis tijdens de Dag van het Kasteel, een landelijk evenement dat traditiegetrouw op tweede pinksterdag georganiseerd wordt. Tijdens deze dag kun je bij kastelen en buitenplaatsen in heel Nederland een kijkje nemen. Het thema dit jaar is Aan tafel!. Er wordt daarom uitgebreid aandacht besteed aan (de geschiedenis van) tafelmanieren, etiquetteregels, eetgewoontes en -culturen. Neem bijvoorbeeld een kijkje in eeuwenoude moestuinen, bewonder porseleinkasten of schuif zelf aan tafel voor een lunch of diner. Raadpleeg de website voor een overzicht van alle deelnemende locaties en activiteiten.

Ljouwert Culinair - 17 t/m 19 mei

Van heerlijke langoustines van een gerenommeerd restaurant tot een vette hamburger van de snackkar: dat wordt smullen tijdens Ljouwert Culinair, het culinaire eetfestijn van Leeuwarden. Drie dagen lang verzamelen allerlei (lokale) restaurants en foodtrucks zich op het plein van de Blokhuispoort, de voormalige gevangenis van Leeuwarden. Daar koken diverse koks de sterren van de hemel. Van zoet tot hartig; voor iedereen is wat wils. Een must-visit voor fijnproevers en lekkerbekken.

Pinksterspektakel bij de Fraeylemaborg - 19 en 20 mei

Tijdens de pinksterdagen gaat de Fraeylemaborg in Slochteren terug naar de roerige tijden van de Tachtigjarige Oorlog. In het park achter de borg zorgt een kampement met ruim 50 historisch geklede bewoners voor opwinding en vermaak. Zo zijn er allerlei demonstraties, schijngevechten en wapenhandelingen. Ook valt er van alles te eten en te drinken, en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Historisch gezellig dus!

Uittips
  • Redactie Noorderland
  • Adobe Stock, Landgoed Fraeylemaborg