Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk weekendrecept: croissants met appel en karamel

Wat een verwennerij!

Croissants with apple jam on wooden background.

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Zet dat broodje pindakaas maar aan de kant: in het weekend mogen we best uitpakken met een lekker, uitgebreid ontbijt. Noorderland testte dit recept voor croissants met appel en karamel, een heerlijke combinatie die je doet denken aan een appeltaart. Daarmee wil je je weekend toch beginnen? Aan de slag!

Ingrediënten:

  • 1 blik croissantdeeg (goed voor ongeveer zes croissants)
  • 1 groene appel
  • 6 losse soft karamel fudge snoepjes
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Zo maak je de croissants met appel en karamel:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en zet apart.
  3. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd deze in zes smalle parten.
  4. Rol daarna het croissantdeeg uit en snijd de croissants volgens de stippellijn uit.
  5. Leg op het brede gedeelte van het driehoekige deeg een stuk appel.
  6. Leg vervolgens hier bovenop een karamel fudge snoepje en rol het deeg op.
  7. Verdeel de croissants op de bakplaat.
  8. Smelt daarna de roomboter in de magnetron en smeer de boter uit over de bovenzijde van de croissants.
  9. Bestrooi dan de croissants met wat kristalsuiker en een snufje kaneel.
  10. Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  11. Laat de croissants eventjes afkoelen voordat je ze eet. Geniet ervan!