Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Tip voor Valentijnsdag: lichtjeswandeling bij het Boomkroonpad

Vier de liefde!

Sternenhimmel in Norddeutschland bei Helmstedt im Februar

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: Adobe Stock

Op woensdagavond 14 februari 2024 organiseert Staatsbosbeheer een romantische lichtjeswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drenthe. Tijdens deze speciale route op Valentijnsdag wandel je door het donkere bos, dat slechts verlicht wordt door kleine lichtjes. Een bijzondere manier om je liefde voor elkaar (en de natuur) te vieren!

Lichtjesroute bij het Boomkroonpad

Bij het Boomkroonpad, een bijzonder pad in boswachterij Gieten-Borger, wandel je van de boomwortels naar de toppen. De wandeling begint in een tunnel en gaat steeds verder omhoog: op het hoogste punt zit je zelfs 22,5 meter boven de grond. Tussen de boomkronen zie je het bos vanuit een compleet nieuw perspectief.

Op de avond van Valentijnsdag vormt het bos op de Drentse Hondsrug het decor van een romantische lichtjesroute. Dwaal over de paden tussen de boomtoppen en onder de donkere sterrenhemel. Verdwaalde klanken in het bos, die korte verhaaltjes vertellen, zorgen voor een unieke sfeer.

Eenmaal terug bij het buitencentrum en bospaviljoen De Woudstee geniet je na van een heerlijk kopje warme chocolademelk. Neem plaats bij de vuurkorven, rooster samen marshmallows boven het knapperende vuur en laat je meevoeren door livemuziek.

Het Boomkroonpad bij daglicht. Foto: Jaap Lotstra - FotoGrafisch / ┬ę Staatsbosbeheer

Meld je aan voor Valentijnsdag

De lichtjeswandeling vindt 's avonds plaats op Valentijnsdag: woensdag 14 februari 2024. Aanmelden doe je via de website van Staatsbosbeheer.

De wandeling start om 18:30 uur – vanaf Buitencentrum Boomkroonpad bij Drouwen – en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn €12,50 voor volwassenen en €10 voor kinderen tot en met 12 jaar. Tip: trek een paar stevige wandelschoenen aan!

Uittips
  • Sternenhimmel aufgenommen in der Nacht in Norddeutschland