Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Leuk om samen te doen: de nieuwe Outdoor Escape op het Dwingelderveld

Gaan jullie binnenkort ook samen puzzelen in de Drentse natuur?

Tekst en fotografie: Natuurmonumenten

Actief met elkaar puzzelen, en dat midden in de prachtige Drentse natuur: het kan nu met de nieuwe Outdoor Escape van Natuurmonumenten. Op het Dwingelderveld kun je kiezen uit twee leuke routes: lukt het jullie om binnen de tijd alle raadsels op te lossen?

Outdoor Escape

Goede kans dat je al bekend bent met het fenomeen 'escape room': samen puzzels oplossen om – binnen de tijdslimiet – een mysterie te ontrafelen. Natuurmonumenten heeft nu een versie voor buiten ontwikkeld, genaamd Outdoor Escape, waarbij je met een koffer en je mobiele telefoon op pad gaat in Nationaal Park Dwingelderveld.

Er zijn twee verschillende routes waar je uit kunt kiezen. De route 'Water' duurt ongeveer 45 minuten. Met de route 'Schaap', waarbij de puzzels wat pittiger zijn, ben je ongeveer een uur bezig. Voor beide routes krijg je bovendien een half uur extra de tijd, mocht het wat langer duren om alle raadsels op te lossen.

Informatie & reserveren

Per Outdoor Escape kunnen er vier tot acht mensen mee de natuur in om te puzzelen. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom en het kost per groep 69 euro, ongeacht het aantal deelnemers. Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan betaal je iets minder, namelijk 49 euro.

Vergeet niet om van tevoren je telefoon op te laden en goede kleding en schoenen mee te nemen! Hoewel de routes op de paden blijven, ga je natuurlijk wel de Drentse natuur in.

Je kunt een Outdoor Escape boeken voor dinsdag tot en met zondag, tussen 10.00 uur en 15.00 uur (van november tot en met maart tot 14.00 uur). Reserveren kun je doen door te bellen met het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Kijk op de website van Natuurmonumenten voor het telefoonnummer en alle verdere informatie.

Foto: René Koster

Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Het is een prachtig en afwisselend landschap met natte laagtes en hoge zandruggen. Je vindt er heide, bos, jeneverbesbosjes en vennen. Zeker niet de minste plek om samen uitdagende puzzels op te lossen!