Ingrediënten:
- 80 milliliter Licor 43
- 800 gram appels
- 25 gram zelfrijzende bloem
- 200 gram boter
- 100 gram ijshoorntjes
- 80 gram kristalsuiker
- 70 gram amandelschilfers
- 50 gram amandelpoeder
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 limoen
Zo maak je de appeltaart:
- Leg de ijshoorntjes in een keuken- of theedoek en druk met een stevig voorwerp, zoals een pan of deegroller, de hoorntjes tot fijne stukjes.
- Snijd de boter in kleine blokjes en zet 125 gram boter even apart. Gebruik de rest van de boter in stap 3 en de 125 gram in stap 4.
- Meng in een kom de verkruimelde stukjes ijshoorn met de bloem, suiker, het amandelpoeder en de klontjes boter. Kneed alles samen tot er een kruimelige deegsubstantie ontstaat. Let op: kneed niet te lang, want de boter mag niet gaan smelten.
- Schil de appels en snijd deze in blokjes. Verhit de 125 gram boter in een steelpan en voeg de appelblokjes toe.
- Wanneer de appelblokjes glazig zijn, giet dan de helft van de Licor 43 erover.
- Bak de appelblokjes hierna tot ze beetgaar zijn, giet de andere helft van de Licor 43 erover en voeg wat limoensap toe.
- Roer het geheel goed door, haal de steelpan van het vuur en meng de amandelschilfers erdoor.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bak- of taartvorm in met boter. Bedek de bodem met de appelblokjes en strooi hier vervolgens het kruimelige deeg overheen.
- Zet de taartvorm voor 30 tot 40 minuten in de oven en je appeltaart is klaar!
Culinair
- Kookfans
- Adobe Stock