Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Noorderland tipt: de lichtjeswandeling bij het Boomkroonpad

Een magische ervaring vlak voor de feestdagen.

Christmas lantern in magic winter evening snowy forest hanging on snow covered tree. Beautiful winter natural background with kerosene lamp. New year and Christmas Holiday concept.

Tekst: Staatsbosbeheer | Fotografie: Adobe Stock, Marketing Drenthe

Op zaterdagavond 23 december organiseert Staatsbosbeheer een lichtjeswandeling bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drenthe. Tijdens deze avond wandel je een route door het bos die enkel met lichtjes verlicht is. Een bijzondere ervaring voor jong en oud! 

Fonkelende lichtjes

Voorafgaand aan de wandeling wordt een kort (kerst)verhaal voorgedragen terwijl je ogen langzaam aan het weinige licht wennen. Daarna nemen fonkelende lichtjes je mee de duisternis in en volg je een route over het Boomkroonpad. Op dit bijzondere pad in boswachterij Gieten-Borger loop je letterlijk tussen de toppen van de bomen door. Dat zorgt voor een ander perspectief over dit Drentse natuurgebied.

Eenmaal terug bij het buitencentrum wacht een kop warme chocolademelk en een lekkernij op je. Hier kun je van genieten bij de vuurkorven, terwijl er gezellige livemuziek op de achtergrond klinkt.  

Het Boomkroonpad (foto: Leonie Zwiers - Marketing Drenthe)

Geef je op

Meedoen aan deze lichtjeswandeling? Je kunt je nu opgeven via de website van Staatsbosbeheer. De wandeling start vanaf 18.00 uur in verschillende tijdvakken – bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen – en duurt ongeveer anderhalf uur. De kosten zijn €12,50 voor volwassenen en €10 voor kinderen tot en met 12 jaar. Het wordt aangeraden om stevige wandelschoenen aan te trekken.