Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Grootste kerstbal ter wereld weer te zien in Groningen

Maar wel voor de laatste keer...

Tekst: Vermaat Groep, redactie Noorderland | Foto: Roelof Bos

De grootste kerstbal ter wereld is dit jaar voor de laatste keer te bewonderen. Woensdag 6 december worden de maar liefst 6.000 lampjes van de reusachtige bal bij restaurant en evenementenlocatie DOT aan Vrydemalaan ontstoken. Na de feestelijke ontsteking, die rond 19:45 uur plaatsvindt, kan de bezoeker genieten van livemuziek en is er een hapje en een drankje.

Voor de laatste keer

De reusachtige kerstbal heeft jaarlijks een grote aantrekkingskracht op Groningers, toeristen en fotografen, wat maakt dat DOT een van de meest sfeervolle locaties is in de decembermaand. De duizenden lampjes, die tradititiegetrouw sinds 2017 worden ontstoken, zijn echter dit jaar voor het laatst te zien.

De lampjes worden namelijk te oud en herstel of vervanging is te kostbaar. Het team van DOT gaat vanaf januari 2024 nadenken over een alternatief.

Enorme kerstbal in Groningen

Al een aantal jaar achter elkaar staat-ie iedere december te schitteren in Groningen: de metershoge kerstbal van DOT. Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld.

Wekenlang is er gewerkt om de duizenden lampjes te bevestigen op de koepel die boven op het gebouw prijkt. De kerstbal neemt steeds een andere verschijning aan, want alle lampjes kunnen afzonderlijk van elkaar alle kleuren van de regenboog aannemen.