Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Noorderland tipt: beleef Emmen Ondernul

Een leuk kerstuitje voor het hele gezin.

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: Emmen Ondernul

Kom in kerstsferen tijdens Emmen OnderNul, een gezellig winterevenement dan van vrijdag 8 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 het centrum van Emmen siert. Ga schaatsen, drink warme choco, bewonder metershoge lichtinstallaties en volg een spannende puzzeltocht. Kortom, een magisch kerstuitje voor het hele gezin!

Verlichte dieren

De dagen worden steeds korter en de nachten langer. De winter is in aantocht en deze donkere periode wordt dankzij het winterevenement Emmen Ondernul inspirerend, leerzaam maar bovenal gezellig. Van 8 december tot en met 7 januari wordt de binnenstad van Emmen tijdens Ondernul het decor van uiteenlopende lichtinstallaties en sfeervolle (kerst)activiteiten. Maak bijvoorbeeld een magische wandeling langs de markt en allerlei metershoge, verlichte dieren die een ode aan de oude en nieuwe dierentuin van Emmen brengen.

Ook kun je de schaatsen onder binden tijdens Emmen on Ice. Op het Raadhuisplein staat gedurende deze periode een ijsbaan die goed is voor 700 vierkante meter aan ijsplezier (inclusief schaatsverhuur). Na afloop kun je er lekker opwarmen met warme chocolademelk – met een toef slagroom! – of een glaasje glühwein. 

Interactieve puzzeltocht

Daarnaast wordt er tijdens Emmen OnderNul een interactieve puzzeltocht door het centrum en nabije omgeving georganiseerd. Deze wandeling is ongeveer 4 kilometer lang en begint en eindigt bij café De Drie Paardjes aan de Hoofdstraat in Emmen. Onderweg kom je langs allerlei puzzelopdrachten die leuk zijn voor jong en oud. Maak je deze tocht in het donker? Dan raad de organisatie aan om een zaklantaarn mee te nemen.