Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Parel op Funda: Engelse cottage in Friesland

Knusheid ten top!

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: SNOEK Makelaars / Funda 

Het is een hobby van velen: Funda afstruinen op zoek naar bijzondere woningen. Niet per se om te kopen, maar gewoon om lekker bij weg te dromen. Dit keer in de spotlights: een prachtige boerderij, in typisch Engelse cottage-stijl, in Friesland.

Cottage in Friesland

Stel je dit eens voor: 's ochtends geniet je van een vers eitje van de kippen die in je tuin scharrelen. Ondertussen knispert binnen het vuur in de haardkachel en speelt er iemand op de piano. In de keuken komt de heerlijke geur van een pas gebakken appeltaart, gemaakt van appels uit de tuin, je tegemoet.

Dat klinkt heerlijk, toch? Het kan allemaal in deze sfeervolle boerderij die nu te koop staat in Makkinga, een dorpje in Zuidoost-Friesland. Geestig weetje over dit dorp: dit is een van de weinige plaatsen in Nederland waar géén verkeersborden staan. Dit is een wel heel pittoresk dorpje dus!

Deze woonboerderij in cottage-stijl grenst aan Nationaal Park Drents-Friese Wold, een van de grootste natuurgebieden van Nederland. In dit nationale park vind je maar liefst 6000 hectare aan natuur en worden bossen, heidevelden, stuifzandgebieden en graslanden met elkaar afgewisseld. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en zelfs paardrijden.

Knusse hoekjes

De cottage staat nu voor €675.000 k.k. te koop. Daar krijg je maar liefst 234 vierkante meter aan woonoppervlakte en een perceel van 3520 vierkante meter voor terug. De woning heeft een grote landelijke keuken en allerlei leuke 'hoekjes' die heel sfeervol ingericht zijn. Kijk en oordeel zelf: alle foto's bekijk je via deze link op Funda.

Eigen fruitboomgaard en theetuin

De huidige eigenaren gebruiken een deel van de boerderij als bed & breakfast. Ook is er een vergunning voor een theetuin, waar passanten zomers heerlijk kunnen neerstrijken en genieten van al het groen om hen heen.

In de tuin vind je een grote diversiteit aan bloemen en planten. Daarnaast hoort bij dit huis ook een eigen fruitboomgaard – goed voor een flinke voorraad appels, vijgen en pruimen – en een grote kippenren. De ideale woning voor natuurliefhebbers met groene vingers dus!