Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock
Tuurlijk, het is leuk om uit te pakken, maar soms heb je zin in iets gemakkelijks: deze zalm uit de airfryer is dan ideaal. En door deze bereiding blijft dit recept ook nog eens vetarm. Bovendien is het zoet-pittige sausje dat je erbij serveert in een mum van tijd klaar en zorgt het ervoor dat je zalm nét even anders smaakt dan normaal. Aan de slag!
Ingrediënten:
- 3 zalmfilets (ongeveer 2.5 cm dik)
- 1,5 el koriander
- 0,5 el kurkuma
- 0,5 el chilipoeder
- 1 el chilivlokken
- 85 gr honing
- Snuf peper en zout
Zo bereid je zalm in de airfryer:
- Verwarm de honing 10 seconden in een hittebestendige kom in de magnetron.
- Voeg dan de kurkuma, koriander, chilipoeder, chilivlokken en het zout en de peper toe aan de verwarmde honing. Roer goed door totdat alles is gemengd.
- Was de zalmfilets en dep de zalm droog. Smeer de filets dan in met de honing-chilisaus. Zorg ervoor dat ook de zijkanten met de saus zijn bedekt.
- Doe de zalmfilet in de airfryer op 200 graden en bak gedurende 12 minuten. Eet smakelijk!