Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Snel, gemakkelijk en gezond: zo bereid je zalm in de airfryer

Ideaal dus als weinig tijd hebt.

Cooked salmon fish fillet with lemon and rosemary

Tekst: Kookfans | Foto: Adobe Stock

Tuurlijk, het is leuk om uit te pakken, maar soms heb je zin in iets gemakkelijks: deze zalm uit de airfryer is dan ideaal. En door deze bereiding blijft dit recept ook nog eens vetarm. Bovendien is het zoet-pittige sausje dat je erbij serveert in een mum van tijd klaar en zorgt het ervoor dat je zalm nét even anders smaakt dan normaal. Aan de slag!

Ingrediënten:

  • 3 zalmfilets (ongeveer 2.5 cm dik)
  • 1,5 el koriander
  • 0,5 el kurkuma
  • 0,5 el chilipoeder
  • 1 el chilivlokken
  • 85 gr honing
  • Snuf peper en zout

Zo bereid je zalm in de airfryer:

  • Verwarm de honing 10 seconden in een hittebestendige kom in de magnetron.
  • Voeg dan de kurkuma, koriander, chilipoeder, chilivlokken en het zout en de peper toe aan de verwarmde honing. Roer goed door totdat alles is gemengd.
  • Was de zalmfilets en dep de zalm droog. Smeer de filets dan in met de honing-chilisaus. Zorg ervoor dat ook de zijkanten met de saus zijn bedekt.
  • Doe de zalmfilet in de airfryer op 200 graden en bak gedurende 12 minuten. Eet smakelijk!