Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Noorderland tipt: de Kunstmaand op Ameland

Heerlijk uitwaaien én kunst bekijken!

Tekst: redactie Noorderland | Foto: Adobe Stock

Elk jaar in november verandert Waddeneiland Ameland in een levend decor voor kunstenaars tijdens de Kunstmaand. Bewonder een maand lang intrigerende werken en neem deel aan creatieve activiteiten, terwijl je ondertussen ook van de schoonheid van het eiland geniet.

Kunstmaand Ameland

Zon, zee en strand. Het is een inspirerende setting voor veel kunstenaars. Daarom wordt ieder jaar in november de Kunstmaand op Ameland georganiseerd. Meer dan 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland trekken dan naar het Waddeneiland om hun werk op allerlei binnen- en buitenlocaties te tonen.

Het werk varieert van schilderkunst tot fotografie en van keramiek tot abstracte objecten, maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: het jaarlijkse thema, en dat is dit keer ‘Energie’. Wat geeft ons eigenlijk energie? En hoe wekken we het, op duurzame wijze, op? Je ontdekt het allemaal tijdens de 2023-editie van de Kunstmaand.

Randactiviteiten

Naast allerlei exposities worden er ook veel randactiviteiten georganiseerd. Luister bijvoorbeeld naar jazz bij zee, woon een literaire lezing bij, steek de handen uit de mouwen tijdens een workshop of maak een mooie wandel- of fietstocht over het eiland.

Ook is er aan lekkere trek gedacht: tussen de bezoeken aan de diverse kunstlocaties door kun je genieten van lekkere hapjes, veelal gemaakt van Amelander producten, en bijpassende wijnen.

De Kunstmaand wordt georganiseerd tot en met donderdag 30 november. Er is gratis toegang tot veel exposities; voor sommige activiteiten wordt een (kleine) bijdrage gevraagd.