Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Vier het najaar: 3x de leukste herfstactiviteiten in het noorden

Tijd om eropuit te gaan!

People on Walkway in hazy autumn forest

Tekst: redactie Noorderland | Fotografie: NP Drentsche Aa, Adobe Stock

Van paddenstoelen spotten tot een mooie herfstwandeling over de heide: beleef het najaar met deze leuke herfstactiviteiten in het noorden. 

Natuurfestival

Zondag 29 oktober is landgoed De Slotplaats in Bakkeveen het decor van een magisch natuurfestival. Rondom het iconische landhuis kun je de hele dag struinen langs kraampjes met handgemaakte items en lekkernijen. Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals mooie herfstwandelingen over het landgoed en spelletjes voor kinderen. Het festival is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur en toegang is gratis.

Herfstwandeling

Zin in een mooie wandeling? Ga dan op zaterdag 4 november mee met de gidsen van Nationaal Park Drentsche Aa en Geopark De Hondsrug. Zij starten om 10.00 uur 's ochtends met een herfstwandeling over het Balloërveld. Tijdens deze tocht staat het ontstaan en de historie van dit heidegebied centraal. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en is 6 kilometer lang. Deelname is gratis; na afloop wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Paddenstoelenexcursie

De herfst is natuurlijk hét seizoen om paddenstoelen te spotten. Daarom organiseert Natuurmonumenten iedere zaterdag in het najaar (tot en met zaterdag 4 november) een leerzame paddenstoelenexcursie. Samen met een gids ga je in Nationaal Park Dwingelderveld op zoek naar bijzondere soorten, zoals het kleverig kraamzwammetje of de grote sponszwam. De tocht begint om 11.00 uur bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Deelname is mogelijk vanaf €3,50 per persoon. 

Uittips
  • People strolling on Walkway in autumn forest with colorfull fall foliage in hazy conditions. Veluwe, Gelderland Province, the Netherlands.