Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Dit wil je niet missen: lichtspektakel SPARK in Leeuwarden

Laat je betoveren door duizenden lichtjes.

Tekst: redactie Noorderland | Foto: SPARK - Daan Roosegaarde 

De nationale première van lichttentoonstelling SPARK komt eraan! Van 2 tot en met 4 november 2023 sieren duizenden fonkelende lichtjes de Oldehove in Leeuwarden en jij kunt daar (gratis!) bij zijn. 

Duizenden lichtjes

Begin november zweven duizenden lichtjes rond de beroemde – en scheve – kerktoren van Leeuwarden: de Oldehove. Het is het bijzondere lichtkunstwerk SPARK van de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde, die inmiddels ook veel internationale successen behaalde. SPARK was eerder te zien in wereldsteden als Londen en Melbourne en strijkt nu neer in Leeuwarden. Een primeur voor het noorden dus!

Roosegaarde liet zich inspireren door het licht van vuurvliegjes. Het resultaat is een magische en hypnotiserende tentoonstelling waarin duizenden biologisch afbreekbare "sparks", een duurzaam alternatief voor vuurwerk, rond de Oldehove te zien zijn. Toeschouwers zijn welkom om dit spektakel te aanschouwen, of dat nu tijdens een korte avondwandeling is of dat men wat langer blijft plakken.

Eerder in Leeuwarden

Het is niet de eerste keer dat het werk van Daan Roosegaarde in de stad Leeuwarden te zien is. In 2018, voor het Culturele Hoofdstad-jaar, maakte hij het lichtkunstwerk Waterlicht, dat voor een mooie, blauwe oase op het Wilhelminaplein zorgde.

Informatie

SPARK is van 2 tot en met 4 november te bewonderen bij de Oldehove aan het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De lichtjes staan van 19.00 uur tot 22.30 uur aan en toegang is voor iedereen gratis.