Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Populaire tentoonstelling 'The Rolling Stones - Unzipped' nu ook digitaal te bekijken

De tentoonstelling wordt hierdoor ook bereikbaar voor mensen die niet in staat zijn om naar het museum te reizen.

Tekst: Groninger Museum | Fotografie: Groninger Museum - Helmut Newton (hoofdfoto) 

Zonder een stap te verzetten tóch genieten van de tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped? In het virtuele Groninger Museum kan het! De populaire tentoonstelling is nu ook digitaal te bekijken via de website van het museum.

Met de digitale tour "loopt" de bezoeker als het ware door de tentoonstelling. Liefhebbers kunnen zo op een unieke manier Unzipped ontdekken en op ieder moment van de dag het museum bezoeken. De tentoonstelling wordt hierdoor ook bereikbaar voor mensen die niet in staat zijn om naar het museum te reizen.

Zo werkt het

In de virtuele beleving kunnen bezoekers op hun gemak alle zalen doorlopen via een computer, tablet of telefoon. Door te klikken op verschillende pictogrammen kunnen zij allerlei verdiepende informatie en video’s bekijken.

Er zijn zelfs fragmenten toegevoegd die niet in de fysieke tentoonstelling te zien zijn, zoals close-ups van het drumstel van Charlie Watts en een time-lapse van de opbouw van het appartement van de Stones in de jaren 60. Ook vertelt Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, over zijn persoonlijke favorieten: het dagboek van Keith Richards en het beroemde album Sticky Fingers.

Overzicht van The Rolling Stones-tentoonstelling

Tickets

Gemiddeld duurt het online bezoek een uur. Na aankoop van een ticket moet er worden ingelogd en is het mogelijk om een week lang de tentoonstelling te bekijken. Tickets voor de online versie kosten €5 en zijn verkrijgbaar via de website van het museum.

Over The Rolling Stones – Unzipped

In deze internationale tentoonstelling van en over The Rolling Stones krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen. Het is een reis door de geschiedenis en indrukwekkende carrière van de rockband. Er zijn ruim 400 originele objecten te zien uit het persoonlijke archief, waaronder originele instrumenten, iconische kostuums, zeldzame audiofragmenten en videobeelden. Ook wordt het drumstel van het in 2021 overleden bandlid Charlie Watts getoond. 

The Rolling Stones – Unzipped
is nog tot en met 21 januari 2024 te bekijken in het Groninger Museum.