Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Op pad: 3 nieuwe routes in de zomervakantie

Ontdek het mooie noorden met deze inspirerende tochten.

Wanderschuhe , Sommerwiese

Tekst: redactie Noorderland | Foto: Adobe Stock

De paden op, de lanen in! Strek deze zomer de benen, want er worden in de vakantieperiode tal van leuke en inspirerende tochten georganiseerd. We zetten ze voor je op een rij. 

Kunstroute Open Stal

Van 19 juli tot en met 27 augustus wordt weer Open Stal in Oldeberkoop georganiseerd. In en rondom het Friese dorp is dan een route van zo’n 2 kilometer uitgestippeld die je – al fietsend of wandelend – langs het werk van 40 verschillende kunstenaars brengt. Op 20 tot expositieruimte omgetoverde binnen- en buitenlocaties is een uiteenlopend aanbod van beelden, schilderijen en tekeningen te ontdekken.

Folly Art Norg

In het Drentse Norg staan van 30 juli tot en met 27 augustus 15 folly’s opgesteld. Bezoekers kunnen tijdens Folly Art Norg een wandelroute van zo’n 7 kilometer volgen langs de “nutteloze” bouwwerken; folly’s hebben namelijk met opzet geen duidelijke functie. Deze wandelroute door het Drentse landschap belooft wederom inspirerend te worden.

Follow the blue line

Fiets- en autoroute Follow the blue line voert tot begin augustus nieuwsgierige passanten langs bloeiende velden vol vlasbloemen en andere bloemrijke bezienswaardigheden in Noordoost-Friesland. De route is 30 kilometer lang en vertelt op acht verschillende locaties over het ontstaan en de ambachtelijke verwerking van vlas. Er zijn ook speciale “vlas-zaterdagen”; dan valt op elke locatie iets te beleven en zijn er vrijwilligers die demonstraties verzorgen.